10.8.2017
Kategorie: Hubnutí, Zdravá výživa

Hubněte se zdravými letními recepty

Rádi byste zhubli díky lepšímu jídelníčku, ale napadají vás pouze tučná jídla? Dnes vám nabídneme recepty, díky kterým budete fit. Neváhejte je proto alespoň vyzkoušet, zlepšíte si tím své zdraví a posílíte svůj organismu. Rovněž se může jednat o čerstvý průvan ve vaší kuchyni.

Ovesná kaše s jablky

Tato ovesná kaše kombinuje jablka, ale i rozinky a skořici.

Připravte si:

  • Padesát gramů ovesných vloček
  • Sto gramů jablek
  • Deset gramů rozinek
  • Pět gramů kustovnice čínské
  • Deset gramů medu
  • Jeden gram skořice
  • Dva gramy lněného semínka
  • Pět gramů jablečné vlákniny

Postup:

Postup vyžaduje namočení vloček. Poté je přecedíte, hodíte do misky, přistrouháte jablka, přidáte rozinky, kustovnici, jablečnou vlákninu, skořici a lněné semínko (to můžete předem i rozemlít). Můžete dosladit, nejlépe však agávovým sirupem. Dochutit a ozdobit můžete dalším letním ovocem, dle vaší chuti.

Hummus

Arabský hummus využívá přírodní složky cizrny.

Připravte si:

  • Třicet gramů Tahiny
  • Českek
  • Řasu Nori
  • Deset gramů Bio olivového oleje
  • Himalájskou sůl
  • Majoránku
  • Sušený česnek
  • Jednu polévkovou lžíci lahůdkového droždí
  • 350 gramů mrkve
  • Řapíkatý celer

Postup:

Cizrnu na noc namočíte, následně ji čtyřicet minut vaříte. Jakmile změkne, hodíte ji do mixéru, přidáte Tahini, olej a ostatní složky. Nori řasy přidáte stejné množství jako majoránky. Vše rozmixujte na kaši a současně přidávejte vodu. Servírujte s listovou zeleninou a mrkví nebo řapíkatým celerem.

Banánové smoothie

Banánové smoothie dochucené s karobem. K němu budete potřebovat dva banány, polovinu avokáda a tři polévkové lžíce karobu. Vše necháte projít mixérem do krémové až pudinkové směsi.

Pečená brokolicová placka

  • Dvě vejce
  • Dvacet gramů ovesných otrub
  • Česnek
  • Cibulka
  • Majoránka
  • Lahůdkové droždí
  • Himalájská sůl

Postup:

Brokolici napaříte do měkka, pak ji necháte projít mixérem spolu s otrubami, česnekem, cibulkou, majoránkou, lahůdkovým droždím, vajíčkem a solí. Hmotu pak překryjete pečícím papírem a na dobu čtyřiceti minut pečete při 180 stupních.

Zaujal vás článek? Podělte se o něj s přáteli: