30. října 2019
Kategorie: PR

TZ: Sušené klíčky VegUp jsou nyní v BIO kvalitě

Český výrobce sušených naklíčených semínek, pardubická společnost VegUp, získala BIO certifikaci na své výrobky. Podnik tak dokazuje, že vyrábí produkty ekologického zemědělství, ve kterém se hospodaří šetrným způsobem k půdě, rostlinám a všemu živému.

Firma VegUp vyrábí sušená naklíčená semínka, která jednak v různých variantách prodává k přímé spotřebě jako zdravou alternativu chipsů, nebo je dále zpracovává na mouku nebo vločky, které nutričně i chuťově vylepší domácí pečivo a další pokrmy. Po získání certifikace mohou být veškeré výrobky VegUp označeny jako BIO potraviny. BIO certifikace umožní společnosti VegUp nejen další rozmach na českém trhu i v zahraničí, ale je i známkou vysoké kvality produktů a jejich prospěšnosti pro zdraví. Produkce i zpracování surovin BIO výrobků podléhá přísným normám a kontrolám.

„K tomu, abychom certifikaci BIO potravin získali, jsme museli ve VegUp vynaložit velké úsilí a jsme proto velice rádi, že vše proběhlo úspěšně. O každém kroku výroby BIO produktů se vedou podrobné záznamy, které musíme archivovat,“ vysvětlil proces vedoucí k dosažení certifikace Roman Sulek, ředitel společnosti VegUp. V podniku však i nadále bude probíhat výroba některých produktů, které označení BIO neponesou. „Výroba BIO produktů je přísně časově oddělena, tedy nesmí probíhat ve stejné dny jako výroba potravin, které toto označení neponesou. Stejně tak pro uložení BIO surovin i hotových produktů máme vyčleněny speciální sklady,“ dodává Roman Sulek.

VegUp sušená naklíčená semínka

Společnost VegUp se specializuje na výrobu sušených naklíčených semínek a výrobků z nich. Semínka společnost nechá vyklíčit a následně je šetrně usuší, díky tomu si sušené produkty uchovají prakticky veškeré benefity čerstvých klíčků, ale jsou mnohem trvanlivější a lépe použitelné. V portfoliu má firma sušená naklíčená semínka například z hrachu, červené čočky, slunečnice, ovsa, mungo fazolí, vojtěšky, pšenice, kukuřice, cizrny, řepky apod.

Zaujal vás článek? Podělte se o něj s přáteli: