Zdravá výživa Archív

Banány jako životní styl

20.7.2017

Také milujete banány? Dopřávat si je můžete podle libosti, protože banány jsou důležitým zdrojem vlákniny, draslíku a vitamínu B6. Již jeden banán vás nabije třemi gramy vlákniny, což je dvanáct procent doporučené denní dávky. Dále je to 422 mg

Vyzkoušejte datle – zdravou energetickou svačinku...

6.7.2017

Také si rádi dáte datle? Samotný původ datlovníku spadá do oblastí Mezopotámie, Perského zálivu, ale také do pouštních oáz severní Afriky. Odtud se datlovníky šířily velmi rychle až k nám a v současné době mezi významné vývozce datlí řadíme

Dýňová semena – lék z přírody

22.6.2017

Na první pohled obrovské koule, dnes pro většinu populace známé pod názvem dýně, se do Evropy dostaly v době, kdy Kolumbus objevil Ameriku. Podle dochovaných zpráv pěstovali nejrůznější druhy dýně již dávní Indiáni.

Psyllium jako životní styl

15.6.2017

Nedostatek vlákniny způsobuje celou  řadu zdravotních obtíží. Hledáte způsob, jak zvýšit množství vlákniny ve vaší dietní stravě? Potřebujete podpořit váš unavený metabolismus, rozjet správné spalování tuků, udržet si správnou hladinu cholesterolu nebo upravit zažívání? Vyzkoušejte Psyllium.

Jak se stravovat bez lepku?

25.5.2017

Každým rokem  přibývá osob, které jsou alergické na lepek. Jsou tak nuceny dodržovat takzvanou bezlepkovou dietu. Ta spočívá v příjmu potravin, které neobsahují lepek. V současné době jsou tyto potraviny naštěstí všude dostupné.

Máte chuť na sladké? Zkuste řapíkatý celer

2.3.2017

Zdánlivě obyčejná zelenina má v kuchyni velký význam. Dokáže skvěle zmírnit chuť k jídlu, takže se dá použít, abychom omezili chuť na sacharidy. Když si natřete kousek řapíkatého celeru třeba mandlovým nebo arašídovým máslem, můžete mít chutnou svačinku, která

Liči, zdravá pochoutka z Asie

23.2.2017

Tomuto exotickému ovoci se díky jeho původu a také tvaru přezdívá čínské švestky nebo také čínská jablka. Oblíbené jsou především pro svou sladkou a jemnou chuť, která připomíná kompotované mandarinky.

Tomel lze úspěšně pěstovat i u nás: Víte, oč se...

9.2.2017

Jedná se o velice lahodné a slaďoučké ovoce, kterému se také říká kaki nebo churma. Aby jeho chuť co nejvíce vynikla, musí se konzumovat dostatečně vyzrálé. Má sytě oranžovou barvu a vanilkovou vůni. Jeho domovinou je Asie, odkud se