Zdravá výživa Archív

Objevte kouzlo pufovaných potravin

16.8.2018

Tento druh potravin se vyrábí pomocí speciální technologie, která zpracovává neopracovaná zrna, díky čemuž jsou zachovány výživové hodnoty i specifická chuť obilovin. První pufované potraviny se objevují v roce 1901 a to zásluhou amerického botanika se švédskými kořeny Alexandra

Ovocné, zeleninové a bylinné prášky jsou hitem ve...

12.7.2018

Současná nejen moderní, ale i uspěchaná doba klade na naše těla velký nápor. Musíme zvládat nejen práci, ale i rodinu a také je potřeba se často vyrovnávat se stresovými či vypjatými situacemi. Pokud se chceme cítit dobře a uchovat

Cukr, největší nepřítel štíhlé linie

28.6.2018

Cukr konzumujeme denně, ale pro naše tělo není žádaným přínosem. Je to, ve své podstatě, umělá chemikálie, která vzniká při procesu rafinace, jež jej zbavuje živin, minerálů i vitamínů. Díky němu dáváme svému tělu pouze prázdné kalorie.

Jaké jídlo jíst před spaním a jakému se vyhnout?

10.5.2018

Spánek je pro naše tělo velice důležitý, jeho kvalita se promítá do našeho celkového zdravotního stavu, ale i do naší nálady. Pokud špatně spíme, jsme celý den unavení, máme utlumené veškeré naše schopnosti, sníženou pozornost, mohou se objevit bolesti

Zařaďte do svého jídelníčku kefír

15.3.2018

Pro naše zdraví jsou velice prospěšné zakysané mléčné výrobky, které obsahují bakterie mléčného kvašení. Ty mají nejen pozitivní vliv na naše trávení a imunitu, ale ve střevním traktu produkují vitamíny a tělu prospěšné látky. Jedná se především i vitamín

Kuskus vás zasytí a je nízkokalorický. Jak ho...

1.3.2018

Kuskus je perfektní dieta, kterou není třeba vařit. Jak se připravuje? S čím jej konzumovat? Co to vůbec je?  Cous cous pochází ze severní Afriky a je tradiční potravinou Berberů. Miluje jej ale také Maroko, Tunisko, anebo Alžírsko. Jde

Proč je pro tělo důležitá vláknina a kde ji najdeme?

22.2.2018

Vláknina je součástí zdravé výživy, tak jako ovoce nebo zelenina. Tělo ji pro zdravé fungování zkrátka potřebuje, protože vláknina má na svědomí správnou funkci zažívání, pomáhá dále při hubnutí, ale také snižuje hladinu cholesterolu. Jedná se o základní složku

Jak vám pomůže léčivá houba reishi?

5.1.2018

Houba reishi je hvězda tradiční čínské medicíny. Proč? Protože přírodní cestou léčí i potíže, na které jsou běžné léky krátké. V tomto článku se zaměříme na tři z jejích nejdůležitějších účinků: snižování cholesterolu, detoxikaci organismu a léčbu nádorových onemocnění.

Ochutnejte bulgur: zdravá výživa nemusí být vždy...

4.1.2018

Bulgur je celozrnná pšenice, která není ani drahá, ani náročná na přípravu. Řadí se mezi nejvýznamnější plodiny světa a konkrétně v České republice ji najdete na každém třetím poli. Bulgur se vyznačuje jako součást pokrmů, je již předvařený, což