Zdravá výživa Archív

Bylinky a koření, které vám pomohou s hubnutím

7.2.2019

Vše, co máte na talíři ovlivňuje vaše zdraví a vaší váhu. To ví asi každý. U mnoha potravin bylo prokázáno, že pomáhají v boji proti chutím, urychlují spalování tuku a usnadňují hubnutí. Vyzkoušejte naše tipy v boji s nadváhou.

5 z nejzdravějších zimních potravin

17.1.2019

Udržet se zdraví během celé zimy není tak nemožné, jak se zdá. V zimě máme mnohem menší přísun vitamínů a zdravých potravin. I během zimy existují potraviny, které jsou schopné zajistit vám bohatý přísun vitamínů, které o dost minimalizují

Dýně: zdraví a skvělá chuť v jednom

20.12.2018

Dýně si získává stále větší oblibu u nás nejen jako znak Halloweenu, ale také na našich talířích. Tykev obecná, jak se správně nazývá, patří mezi jednoleté tykvovité druhy zeleniny. Původem pochází z Latinské Ameriky. S objevením Ameriky se dýně

Při hubnutí nepodceňujte melouny, skvěle zasytí a...

1.11.2018

Je přímo výjimečný, nejen proto, že výborně chutná. Dokáže totiž zefektivnit každé hubnutí a patří mezi nejdostupnější zeleninu našich supermarketů. Jsou tu s námi už pět tisíc let, poprvé je snad podle všeho pěstovali v zemi faraonů. Potřebují spoustu tepla a

Ochutnejte středomořskou stravu

20.9.2018

Středomořská strava, spolu s přiměřenou fyzickou aktivitou a eliminací rizikových faktorů, mezi něž patří kouření a alkohol, je zdravá výživa základní prevencí celé řady patologií. Základ středomořské stravy tvoří čerstvé ovoce a zelenina, obiloviny a luštěniny, celozrnné pečivo, olivový

Připravte si nízkosacharidový jídelníček

6.9.2018

Cílem tohoto způsobu stravování je přeorientování vašeho těla na zdravější zdroj energie. Pokud chcete vyzkoušet nízko-sacharidový jídelníček, není to nic složitého. Ubíráte sacharidy a nahradíte je vyšším příjmem bílkovin a tuků.

Objevte kouzlo pufovaných potravin

16.8.2018

Tento druh potravin se vyrábí pomocí speciální technologie, která zpracovává neopracovaná zrna, díky čemuž jsou zachovány výživové hodnoty i specifická chuť obilovin. První pufované potraviny se objevují v roce 1901 a to zásluhou amerického botanika se švédskými kořeny Alexandra

Cukr, největší nepřítel štíhlé linie

28.6.2018

Cukr konzumujeme denně, ale pro naše tělo není žádaným přínosem. Je to, ve své podstatě, umělá chemikálie, která vzniká při procesu rafinace, jež jej zbavuje živin, minerálů i vitamínů. Díky němu dáváme svému tělu pouze prázdné kalorie.