Pokud se rozhodnete ke správnému kroku a konečně chcete zatočit s nevzhlednými špekovými bochánky, musí být vaším prvním krokem úprava jídelníčku. Když k tomu přidáte ještě nějaký pohyb, věřte, že bez přísunu bílkovin – proteinů, to půjde mnohem hůře.
Morušovník patří mezi ovocné stromy, které plodí plody velmi podobné ostružině a nazývají se moruše. V našich podmínkách se moruše pěstují již několik stovek let, zejména ve vinorodých oblastech, kde bývá teplejší klima. Díky oteplování se morušovníku začíná dařit
Vše, co máte na talíři ovlivňuje vaše zdraví a vaší váhu. To ví asi každý. U mnoha potravin bylo prokázáno, že pomáhají v boji proti chutím, urychlují spalování tuku a usnadňují hubnutí. Vyzkoušejte naše tipy v boji s nadváhou.
Udržet se zdraví během celé zimy není tak nemožné, jak se zdá. V zimě máme mnohem menší přísun vitamínů a zdravých potravin. I během zimy existují potraviny, které jsou schopné zajistit vám bohatý přísun vitamínů, které o dost minimalizují
Dýně si získává stále větší oblibu u nás nejen jako znak Halloweenu, ale také na našich talířích. Tykev obecná, jak se správně nazývá, patří mezi jednoleté tykvovité druhy zeleniny. Původem pochází z Latinské Ameriky. S objevením Ameriky se dýně
Je přímo výjimečný, nejen proto, že výborně chutná. Dokáže totiž zefektivnit každé hubnutí a patří mezi nejdostupnější zeleninu našich supermarketů. Jsou tu s námi už pět tisíc let, poprvé je snad podle všeho pěstovali v zemi faraonů. Potřebují spoustu tepla a
Středomořská strava, spolu s přiměřenou fyzickou aktivitou a eliminací rizikových faktorů, mezi něž patří kouření a alkohol, je zdravá výživa základní prevencí celé řady patologií. Základ středomořské stravy tvoří čerstvé ovoce a zelenina, obiloviny a luštěniny, celozrnné pečivo, olivový
Cílem tohoto způsobu stravování je přeorientování vašeho těla na zdravější zdroj energie. Pokud chcete vyzkoušet nízko-sacharidový jídelníček, není to nic složitého. Ubíráte sacharidy a nahradíte je vyšším příjmem bílkovin a tuků.
Tento druh potravin se vyrábí pomocí speciální technologie, která zpracovává neopracovaná zrna, díky čemuž jsou zachovány výživové hodnoty i specifická chuť obilovin. První pufované potraviny se objevují v roce 1901 a to zásluhou amerického botanika se švédskými kořeny Alexandra
Současná nejen moderní, ale i uspěchaná doba klade na naše těla velký nápor. Musíme zvládat nejen práci, ale i rodinu a také je potřeba se často vyrovnávat se stresovými či vypjatými situacemi. Pokud se chceme cítit dobře a uchovat