
Lehký oběd, který zasytí: Detoxikační salát s tuňákem a avokádem
Jaro je obdobím, kdy bychom měli vsadit na více odlehčenou stravu, plnou čerstvých surovin. Vyzkoušejte obědový salát plný čerstvé zeleniny a ovoce. Díky obsahu bílkovin a zdravých tuků skvěle zasytí, ale zároveň se nebude cítit těžce.
Ingredience:
- 1 jablko
- 1 PL Čekankový Originál 4Slim
- 1 jarní cibulka
- 4-5 cherry rajčata
- 1 avokádo
- 1 PL drcených vlašských ořechů
- šťáva z 1/2 citronu
- rukola nebo římský salát (natrhaný na kousky)
- farmářský sýr (nastrouhaný)
- tuňák nebo kuřecí maso (vařené nebo pečené, natrhané na kousky)
Zálivka:
- 200 g řecký jogurt
- 1 stroužek česnek
- 1 ČL BIO jablečný ocet 4Slim
- 1 ČL dijonská hořčice
- kopr (nadrobno nasekaný)
- sůl, pepř
Vysvětlivky:
- PL = polévková lžíce
- ČL = čajová lžička
Postup přípravy salátu:
- Nakrájené jablko promícháme ve velké míse s citronovou šťávou a čekankovým sirupem.
- Přidáme cibulku, rukolu, rajčata, avokádo, ořechy, sýr a tuňák nebo kousky kuřete.
- V malé misce smícháme jogurt, česnek, jablečný ocet, hořčici, sůl, pepř a kopr. Tuto směs použijeme jako zálivku k salátu.
- Dobře promícháme a necháme salát odpočívat v lednici minimálně 30 minut, aby se všechny chutě spojily.
Takto si můžete vychutnat osvěžující a zdravý detoxikační salát, který dodá vašemu tělu potřebné živiny a zároveň nabídne skvělý chuťový zážitek.