09. dubna 2024
Kategorie: PR

Lehký oběd, který zasytí: Detoxikační salát s tuňákem a avokádem

Jaro je obdobím, kdy bychom měli vsadit na více odlehčenou stravu, plnou čerstvých surovin. Vyzkoušejte obědový salát plný čerstvé zeleniny a ovoce. Díky obsahu bílkovin a zdravých tuků skvěle zasytí, ale zároveň se nebude cítit těžce.

Ingredience:

  • 1 jablko
  • 1 PL Čekankový Originál 4Slim
  • 1 jarní cibulka
  • 4-5 cherry rajčata
  • 1 avokádo
  • 1 PL drcených vlašských ořechů
  • šťáva z 1/2 citronu
  • rukola nebo římský salát (natrhaný na kousky)
  • farmářský sýr (nastrouhaný)
  • tuňák nebo kuřecí maso (vařené nebo pečené, natrhané na kousky)

Zálivka:

  • 200 g řecký jogurt
  • 1 stroužek česnek
  • 1 ČL BIO jablečný ocet 4Slim
  • 1 ČL dijonská hořčice
  • kopr (nadrobno nasekaný)
  • sůl, pepř

Vysvětlivky:

  • PL = polévková lžíce
  • ČL = čajová lžička

Postup přípravy salátu:

  1. Nakrájené jablko promícháme ve velké míse s citronovou šťávou a čekankovým sirupem.
  2. Přidáme cibulku, rukolu, rajčata, avokádo, ořechy, sýr a tuňák nebo kousky kuřete.
  3. V malé misce smícháme jogurt, česnek, jablečný ocet, hořčici, sůl, pepř a kopr. Tuto směs použijeme jako zálivku k salátu.
  4. Dobře promícháme a necháme salát odpočívat v lednici minimálně 30 minut, aby se všechny chutě spojily.

Takto si můžete vychutnat osvěžující a zdravý detoxikační salát, který dodá vašemu tělu potřebné živiny a zároveň nabídne skvělý chuťový zážitek.

Zaujal vás článek? Podělte se o něj s přáteli: