
Ochutnejte jedlé nádobí z pšeničných otrub
Pro všechny příznivce zdravého stravování máme jednu dobrou zprávu. Spolu se zdravým pokrmem můžete zkonzumovat i zdravý talíř, kelímek či třeba příbor. Jedlé nádobí je snadno dostupné i u nás v Česku.
Pšeničné otruby, jablečná vlákna, pšeničná mouka či ovesné otruby. Jedlé nádobí se vyrábí ze samých kvalitních surovin, jež jsou příznivcům zdravého stravování dobře známé. Například pšeničné otruby přitom vznikají jako vedlejší produkt při mletí mouky, takže se vlastně ještě využije odpadní materiál. Jedlé nádobí je tedy přínosné z mnoha hledisek.
Žijte zero-waste, nádobí místo vyhození snězte
Pravděpodobně doma nepřejdete z klasických talířů na jedlé nádobí, to ani není zamýšleno. Jedlé lžičky, vidličky, misky či poháry mají posloužit spíše na jednorázové akce, jako je zahradní grilování, piknik v přírodě či párty s přáteli pod širým nebem. Právě v těchto situacích se hodí, když nemusíte řešit, jak nakládat s odpadem, případně nemusíte umývat nádobí.
Jedlý talíř po sobě prostě sníte. Je nízkokalorický, má podobnou chuť jako celozrnný chléb. Jedlé kelímky se vyrábí zase sladké, chutí tedy připomínají sušenky. A jedlá brčka? Ty jsou v podstatě těstovinou, klidně si je po použití můžete uvařit na oběd.
Omezovat se s jedlým nádobím nemusíte
Je zřejmé, že jedlý kelímek neudrží nápoj natrvalo. Na dobu konzumace kávy či zmrzliny však bohatě vystačí. Doporučuje se jídlo a nápoje do jedlého nádobí servírovat před podáváním, nikoliv několik hodin předem. Tohle však není žádné vážné omezení. Kromě toho lze jedlé talíře použít i do klasické či mikrovlnné trouby. Konkrétní podmínky a informace o tom, jak dlouho nádobí udrží obsah, najdete u každého jednotlivého kusu. Ingredience, z nichž se nádobí vyrábí, jsou totiž různé. A mimochodem, toto nádobí je vhodné i pro vegetariány a vegany, neobsahuje žádné živočišné složky.